terug

Zoekmachinemarketingstrategie

Hoger in Google door website-optimalisatie

Na de onderzoeksfase is het tijd om de strategie rondom zoekmachinemarketing op te zetten. Bij The Online Group hebben we specialistische kennis van zowel de advertentiemogelijkheden in Google AdWords (SEA) als de organische zoekmachine-optimalisatie (SEO) van de website. Samen kijken we welke mogelijkheden het beste aansluiten bij de behoeften en doelstellingen. Vervolgens gaan we aan de slag om de strategische plannen om te zetten in meetbare resultaten.

SEA en SEO verbeteren

De zoekwoordanalyse en SEO-scan brengen in kaart waar de doelgroep naar op zoek is, aan welke content ze behoefte heeft en waar de verbeterpunten van de website liggen. Op basis van deze resultaten, geven we een passend SEA- en/of SEO-advies dat aansluit op de doelstellingen. Zoekmachinemarketing werkt tweeledig: zoekmachine-optimalisatie en advertenties kunnen los van elkaar worden ingezet, maar ook gezamenlijk. Wil je hoger in Google komen? Juist de combinatie van de twee zorgt vaak voor een optimale vindbaarheid in zoekmachines.

Hoe wij werken

We onderzoeken de doelgroep, analyseren de website en geven op basis van de doelstellingen praktisch advies. Op deze manier creëren we een onderbouwde zoekmachinemarketingstrategie waarin rekening wordt gehouden met de verschillende mogelijkheden die zoekmachine-optimalisatie en zoekmachine-adverteren te bieden hebben. Website-optimalisatie maakt hier vaak onderdeel van uit.

Zoekmachinemarketing en contentmarketing

Door grondig onderzoek te doen, weten we aan welke informatie de doelgroep behoefte heeft en met welke content we haar het beste kunnen bereiken. Door de juiste content te creëren die aansluit op de informatiebehoefte, maken we de website vindbaar in zoekmachines en creëren we een conversiepad voor de doelgroep. Contentmarketing maakt daarom een belangrijk onderdeel uit van zoekmachinemarketing. Om content te creëren die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar ook relevant en inspirerend is, hebben we gespecialiseerde contentmarketeers.

De strategie uitvoeren

Na het zoekwoordonderzoek en -analyse en de ontwikkeling van een passende SEM-strategie, gaan onze zoekmachinespecialisten aan de slag met de organische vindbaarheid van de website of het opzetten van een AdWords-campagne.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact