terug

Infographics

Infographic laten maken

Een infographic is een handig middel om complexe informatie, data of statistieken op een aantrekkelijke manier aan de doelgroep te tonen. Onze hersenen begrijpen en onthouden visuele informatie immers beter dan tekstuele content. Organisaties maken dan ook graag gebruik van infographics om data op een overzichtelijke en behapbare manier weer te geven.

Van droge data naar heldere illustraties

Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben welke boodschap precies overgebracht moet worden als men een infographic wil laten maken. Samen bepalen we wat er in de infographic moet worden gecommuniceerd. Vervolgens gaan wij aan de slag met het design. We creëren (al dan niet aan de hand van de bestaande huisstijl) een herkenbare visuele stijl en werken op basis hiervan alle visuele elementen uit.

Verspreiden van de infographic

Tijdens de creatiefase zijn er meerdere momenten waarop feedback kan worden gegeven op het product tot dan toe. Als de infographic volledig is uitgewerkt, is het tijd om deze te verspreiden via online en social media, zoals Facebook of LinkedIn. Ook dit kunnen we eventueel uit handen nemen.

Door The Online Group een infographic laten maken?

Niet iedereen heeft de tijd, middelen en kennis in huis om zelf een infographic te maken. In dat geval kan het fijn zijn om dit uit te besteden aan mensen die hier dagelijks mee bezig zijn. Bij The Online Group weten we goed hoe we droge data moeten vertalen naar heldere illustraties om de boodschap op de doelgroep over te brengen. Graag bespreken we de verschillende mogelijkheden onder het genot van een zelfgemaakte cappuccino. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Elke infographic wordt vormgegeven op basis van van speciaal gecreëerde designed visuals. Deze visuals maken de infographic herkenbaar, krachtig en uniek.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact