terug

E-Books

E-Books laten schrijven

Naast blogs  schrijven we regelmatig E-Books voor zowel B2B- als B2C-doelgroepen. In deze longreads worden specifieke onderwerpen behandeld waar een uitgebreid onderzoek aan vooraf gaat. E-Books zijn een handig middel om als organisatie kennis te delen met de doelgroep en zich te positioneren als autoriteit op een bepaald gebied.

Specifieke doelgroepen bereiken

Allereerst is het goed om de doelgroep uitgebreid te onderzoeken om te kunnen bepalen aan welke informatie zij behoefte heeft. We analyseren wat er op dat moment speelt bij de doelgroep, welke onderwerpen actueel zijn en waar verduidelijking nodig is.

E-Books en marketing automation

Via een E-Book weten we de aandacht van de doelgroep te grijpen en haar te inspireren met voor haar relevante informatie. De bezoeker van de website kan het E-Book downloaden door zijn e-mailadres in te vullen. Vervolgens wordt het e-mailadres opgenomen in een mailinglist en eens in de zoveel tijd wordt de lezer voorzien van relevante informatie. Dit gebeurt allemaal geautomatiseerd. De downloads en clicks laten zien wie op dat moment behoefte heeft aan welke informatie. Zo wordt een relevant klantenbestand opgebouwd dat inzicht geeft in de wensen en behoefte van de doelgroep.

Door The Online Group E-Books laten maken?

Onze contentmarketeers hebben verschillende achtergronden en zijn in staat de materie van jouw organisatie zich eigen te maken en kwalitatieve E-Books te schrijven. Ben je bezig met een interessant project en wil je E-Books inzetten om je doelgroep te voorzien van relevante informatie en/of potentiële leads te genereren? We  bespreken graag de mogelijkheden  met je.

Naast diepgaande, specifieke en uitgebreide content in de vorm van een E-Book, is het mogelijk om kortere, SEO-technische content te schrijven in de vorm van blogs. Via een blog op de website zorg je onder andere voor meer terugkerende bezoeken en voor een betere gebruikerservaring van je website.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact