Vraagstuk

Hoe kan Waterschap Amstel, Gooi en Vecht content- en socialmediamarketing inzetten om de doelgroep te bereiken en binding te creëren?

Oplossing

Na een succesvolle detacheringsperiode van één van de online specialisten van tog. op het hoofdkantoor van Waternet, klopte Waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan bij The Online Group. Van de expertise die tog.’s online marketeer bij Waternet had laten zien, wilde Waterschap AGV ook gebruikmaken.

7
agv-beeld-2

Socialmediamarketing

Toen The Online Group startte met het community management voor het Facebook- en Twitter-account van AGV, had vooral Facebook een laag aantal volgers (slechts 400). Door de strategie door te vertalen naar wekelijkse contentkalenders en een effectief socialmedia-advertisingplan in te zetten, heeft de Facebook-pagina inmiddels ongeveer 2.500 volgers. Het doel van 1.000 volgers binnen een jaar is hiermee overtuigend behaald! Ook Twitter heeft een professionaliteitsslag gemaakt: de berichten zijn nu consistent geschreven met één en herkenbare visuele stijl. Net als op Facebook, is het aantal volgers op Twitter aanzienlijk gegroeid (75%).

De wens van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht was om haar bewoners te informeren over de recreatiemogelijkheden in het waterschapsgebied en zo het gebied te promoten. Met de contentlijn ‘Recreatie’ stimuleert The Online Group de doelgroep om het gebied in te gaan en gebruik te maken van de door AGV gemaakte fiets- en wandelroutes. De berichten krijgen heel veel likes, reacties en shares. De doelgroep tagt elkaar in de berichten en roept elkaar op om samen van het gebied te genieten. Precies wat de wens van AGV was!

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact