Vraagstuk

Hoe kan ONVZ contentmarketing inzetten om meer traffic naar het platform ‘Gids in Gezondheid’ te genereren en de doelgroep aan zich te binden?

Oplossing

Om een effectieve contentstrategie te ontwikkelen die aansluit op de behoeften van de doelgroep, heeft The Online Group een uitgebreid doelgroep- en zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Op basis van die inzichten is een strategie ontwikkeld, schrijft tog. zoekmachine-geoptimaliseerde blogs en publiceert deze op ONVZ’s online platform Gids in Gezondheid. Verschillende blogs worden via de nieuwsbrief verspreid. Daarnaast ontwikkelt The Online Group infographics die de online bezoeker op een heldere, visuele wijze informeert over verschillende onderwerpen.

onvz-beeld-5-1
onvz-zoekmachine-marketing

Zoekmachinemarketing

Om de informatiebehoefte van de doelgroep in kaart te brengen, heeft The Online Group vooraf aan de blogproductie een uitgebreid zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Op basis hiervan zijn relevante onderwerpen in kaart gebracht. Aan elke blog en infographic die The Online Group voor ONVZ creëert, gaat nog een kort zoekwoordonderzoek vooraf. De relevante termen worden verwerkt in de content, met de juiste frequentie en op de juiste plek. Op deze manier verbetert de organische positie van het platform in Google Dit heeft een positief effect op de positionering van ONVZ als autoriteit op het gebied van gezondheid en op haar naamsbekendheid.

ipad-mockup-onvz2-2

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact