Van zoekwoordonderzoek naar een hogere positie in Google

  • 2 min. leestijd
  • 21 april 2016

Om goed gevonden te worden in zoekmachines, is het essentieel om zoekmachine-geoptimaliseerde teksten te schrijven. Denk hierbij aan teksten voor je webpagina’s, maar ook aan blogs die je intern of extern kunt delen. Door een zoekwoordonderzoek te laten uitvoeren, ontdek je op welke termen het meest wordt gezocht. Deze zoektermen kun je verwerken op relevante plekken in je teksten, waardoor de kans groter wordt dat jouw Google-ranking stijgt.

Relevante zoekwoorden in je websiteteksten

Stel: je hebt een winkel in telefoonreparaties en wilt graag beter gevonden worden in Google. Via een zoekwoordonderzoek kun je onderzoeken op welke termen rondom telefoonreparaties veel wordt gezocht. Wordt er bijvoorbeeld meer gezocht op ‘telefoon repareren’ dan op ‘smartphone repareren’, dan is het slim om in je koppen, sub-koppen en overige teksten vaker het woord ‘telefoon’ te gebruiken. Ook kun je ontdekken hoeveel er wordt geadverteerd op bepaalde termen, wat relevant kan zijn als je Google AdWords voor je website wilt inzetten.

Het zoekwoordonderzoek als basis van effectieve blogs

Een zoekwoordonderzoek is naast het fundament van je websiteteksten, ook de basis van effectieve content in de vorm van blogs. Wanneer je wilt gaan bloggen om je doelgroep relevante content aan te bieden en terugkerende bezoeken te stimuleren, is een zoekwoordonderzoek essentieel. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste kun je de zoektermen die relevant zijn en goed scoren, gebruiken in je blogs. Op die manier stijgt de kans dat jouw blog wordt getoond in Google en dat de traffic naar je website stijgt. Ten tweede kun je door zo’n onderzoek inspiratie opdoen voor nieuwe blogonderwerpen. Op sommige gerelateerde onderwerpen wordt bovengemiddeld veel gezocht, dus is het wellicht interessant om over te schrijven.

Hoger in Google

Kortom: een zoekwoordonderzoek helpt je te scoren in Google. Laat een uitgebreid onderzoek uitvoeren en verwerk de belangrijkste zoekwoorden in je teksten. Alleen dan zal Google je belonen met een mooie plek in haar ranking en zullen jouw bezoekersaantallen, en daarmee de kans op meer conversies, stijgen.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact