Dit kan zoekmachinemarketing voor jou betekenen

  • 2 min. leestijd
  • 04 juli 2016

De zoektocht naar informatie start voor veel mensen met het intypen van termen in zoekmachines. Om meer traffic naar je website te genereren is het dus essentieel om een goed vindbare website te hebben. Het is daarom van belang om hoog te ranken op de zoektermen die jouw doelgroep intypt. Als partner van Google helpen wij je jouw website beter vindbaar maken door zoekmachinemarketing. Dit bestaat uit zoekmachine-optimalisatie (SEO) en zoekmachine-advertenties (SEA).

Start met een zoekwoordonderzoek

Om te beginnen moet de informatiebehoefte van je doelgroep goed onderzocht worden. Door middel van een zoekwoordonderzoek krijgen wij inzicht in het zoekgedrag van de doelgroep en komen we erachter aan welke informatie zij behoefte heeft. Bovendien wordt er aan de hand van dit zoekwoordonderzoek bepaald welke content relevant is voor de doelgroep. Voor verschillende klanten, zowel B2B als B2C, voeren wij zoekwoordanalyses uit. Aan de hand van deze analyses ontdekken wij ook op welke zoekwoorden het meest gezocht wordt. Dit vormt een belangrijk deel van de uiteindelijke strategie.

Het belang van een SEO-scan

Naast dit zoekwoordonderzoek is het van belang een SEO-scan te laten uitvoeren. Hiermee kan de website uitgebreid geanalyseerd worden aan de hand van de structuur en andere technische elementen van de website. Er worden geavanceerde tools gebruikt om de techniek van de website te analyseren. Omdat de techniek van de website ook meespeelt in de ranking van zoekmachines is het belangrijk om dit vooraf te laten onderzoeken.

Wij ontwikkelen uitgebreide SEM-strategieën

Zodra wij precies uitgezocht hebben waar de interesse van je doelgroep ligt en wat er aan de website verbeterd moet worden, zal er een specialistische strategie ontwikkeld worden. Het is belangrijk om samen te kijken welke mogelijkheden het beste aansluiten bij de doelstellingen en behoeften van de website. Uiteindelijk kan je door het gebruik van de juiste keywords en technische verbeteringen deze conversiedoelstellingen behalen.

Zoekmachinemarketing voor jouw organisatie

Ook zoekmachinemarketing voor jouw organisatie, merk of product inzetten? Zowel met zoekmachine-optimalisatie (SEO) als met zoekmachine-advertenties (SEA) kan The Online Group de vindbaarheid van je website verbeteren. Deze twee kunnen los van elkaar, maar ook als aanvulling op elkaar worden ingezet. The Online Group schrijft teksten met informatie waar jouw doelgroep op dat moment behoefte aan heeft, zorgt dat het design en de techniek zoekmachinevriendelijk is en kan jouw zoekmachine-advertenties regelen.

De factoren die bepalen hoe hoog een website rankt, blijven veranderen. Bij The Online Group houden wij deze ontwikkelingen constant in de gaten. Doordat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing, kunnen wij er constant voor zorgen dat jouw website up-to-date is en voor de doelgroep goed vindbaar is.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact