Vijf tips voor een optimale websiteflow die tot conversie leidt

  • 2 min. leestijd
  • 29 juni 2016

Een belangrijk element van een website is de flow: de route die de bezoekers afleggen op jouw website. Een goede websiteflow heeft een positieve invloed op de user-experience van jouw website. User Experience Design (UX-design) is dan ook de sleutel tot het bereiken van conversie. In deze blog geven we je vijf tips om tot een optimale websiteflow te komen.

1. Bedenk welk doel jij met je website wilt bereiken

Voor je de flow kan optimaliseren, doe je er goed aan om een duidelijk conversiedoel te formuleren waartoe de flow moet leiden. Is dat een bepaald aantal inschrijvingen voor de nieuwsbrief? Of misschien 5% extra downloads van een whitepaper? Zorg dat je één hoofddoel hebt en gebruik duidelijke call-to-actions om de bezoeker naar dit doel te leiden.

2. Behoud je focus

Focus je op het doel van jouw website en de bezoeker die voor jou relevant is. Het is verleidelijk om alles goed te willen doen voor iedereen, maar onthoud dat er altijd bezoekers op jouw website zijn die hier niet horen. Simpelweg omdat jij iets heel anders aanbiedt dan waar ze naar op zoek zijn. Een gedetailleerde persona kan helpen om de focus te behouden en ervoor te zorgen dat de website optimaal wordt ingericht voor jouw specifieke doelgroep.

3. Breng de flow in kaart

Breng in kaart waar de bezoekers vandaan komen, wat ze op je website doen, welke pagina’s ze bezoeken en wanneer ze afhaken. Op deze manier kun je knelpunten en problemen op je website identificeren en bepalen op welke plekken je actie moet ondernemen door bijvoorbeeld een call-to-action in te zetten. Google Analytics helpt je al een heel eind op weg door een overzicht te geven van de verschillende bezoekersstromen en de momenten waarop bezoekers afhaken.

4. Bied nieuwe content aan met duidelijke call-to-actions

Een bezoeker die op jouw website rondkijkt, is op zoek naar content die hem verder helpt. Door de bezoeker middels duidelijke call-to-actions in de content te wijzen op andere content die voor hem ook relevant is, leid je hem naar een volgende stap. Dit kun je blijven herhalen tot de bezoeker de laatste stap bereikt en overgaat tot conversie. Het downloaden van je whitepaper bijvoorbeeld.

5. Vraag om zo min mogelijk info wanneer iemand iets moet invullen

Wanneer de bezoeker de laatste stap heeft bereikt, moet hij waarschijnlijk een aantal gegevens invullen. Maak het de bezoeker zo laagdrempelig mogelijk om tot conversie over te gaan en vraag alleen naar de gegevens die je echt nodig hebt. Als iemand een whitepaper wil downloaden, is een e-mailadres eigenlijk al voldoende. Je kunt de bezoeker eventueel ook zijn naam en misschien bedrijf in laten vullen, maar laat hem zelf bepalen of hij deze gegevens invult of niet en maak dit geen verplicht invulveld.

Blijf de flow optimaliseren

Ook nadat je het proces van het optimaliseren van de flow en de user-experience hebt doorlopen, is het belangrijk om in de gaten te blijven houden wat er gebeurt. Het is niet zo dat de flow nu voor altijd optimaal is. Bezoekersstromen en de behoefte van jouw doelgroep veranderen continu en ook jouw doel kan in de loop der tijd veranderen. Het is dus belangrijk om deze veranderingen regelmatig in kaart te brengen en zo de user-experience van jouw website optimaal te houden.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact