[Infographic] Social advertising in de salesfunnel

  • 1 min. leestijd
  • 01 juni 2017

Er is veel mogelijk op het gebied van adverteren op social media. Zo zijn er veel verschillende typen advertenties, die elk voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Voor een effectieve advertentiecampagne, is het belangrijk om advertentietypen te kiezen die passen bij het doel van jouw advertentie. Hierbij is het handig om de salesfunnel als uitgangspunt te nemen.

Van naamsbekendheid tot conversie

De salesfunnel bestaat uit drie verschillende fasen, die de consument doorloopt voordat hij jouw product daadwerkelijk koopt. Eerder schreven wij al over hoe contentmarketing ingezet kan worden voor B2C en B2B in de salesfunnel. De salesfunnel bestaat uit de volgende drie fasen:

• Bewustzijn (Top of the funnel)
• Consideratie (Middle of the funnel)
• Conversie (Bottom of the funnel)

Elke fase heeft dus in principe een ander doel en vraagt dus ook om verschillende advertenties. In onderstaande infographic is in één oogopslag te zien welke advertenties het meest geschikt zijn in welke fase van de funnel en voor welk specifiek doel. Voor een uitgebreide omschrijving van de verschillende advertenties in de salesfunnel kun je het artikel lezen dat wij hierover schreven voor Frankwatching. Wil je er nog meer over weten? Wij van The Online Group hebben uitgebreide ervaring met adverteren op verschillende socialmediakanalen en helpen je graag!

[Infographic] Social advertising in de salesfunnel

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact