Deel je kennis en maak crispy content

  • 2 min. leestijd
  • 02 februari 2016

Elke organisatie heeft een verhaal. Of deze nu lang of kort is, pas bestaat of al jaren meegaat; als bedrijf heb je jouw doelgroep iets te vertellen. Naast dit bedrijfsverhaal, weet jij alles over jouw core product en kan je hier vol enthousiasme over praten. Die kennis en expertise zijn relevant om met je doelgroep te delen. Hierbij is het belangrijk om doordachte keuzes in contentkanalen, contentvormen en het tijdstip van publicatie te maken. De mogelijkheden zijn breed en op veel verschillende manieren in te vullen. Hoe verspreid je jouw kennis op de meest effectieve manier?

Deel jouw expertise

Elk bedrijf heeft knowhow van haar product of dienst. Zo weet een fysiotherapeut alles over het behandelen en voorkomen van sportblessures en kan een witgoedspecialist je vol passie vertellen over zijn nieuwste wasmachines. Deze specifieke informatie is voor een bepaalde doelgroep heel relevant. De afzender kan zijn imago als specialist handig inzetten en hoeft niet veel moeite te doen om de informatie te verzamelen waarmee hij zijn doelgroep kan helpen.

Online content in je marketingplan

Het is goed om na te denken welke contentvorm de informatie het beste tot zijn recht laat komen. Is een tekstuele blog voldoende? Of leent een infographic zich beter om eventuele complexe data te verpakken? De juiste keuze is essentieel. Bij The Online Group hebben we veel ervaring met het produceren van content en het kiezen van de juiste vormen en kanalen. Zo weten wij dat het soms goed kan zijn om verschillende contentvormen te combineren. Een video kan een stuk tekst namelijk versterken, en andersom kan een tekst een verhelderende functie hebben naast een video. Naast het feit dat de combinatie de content verrijkt en de gebruikerservaring verbetert, wordt de content beter vindbaar in een zoekmachine als Google.

Hoger in Google

Door contentmarketing op de juiste manier in te zetten verbeter je de relatie met je doelgroep en verhoog je de kans op eventuele nieuwe relaties of leads. Een ander belangrijk voordeel van contentmarketing is wanneer je content schrijft op basis van relevante resultaten uit een zoekwoordanalyse, jouw organisatie hoger in Google komt te staan. De SEO-technische teksten en slim gekozen titels van visuele content als video’s en infographics worden opgepikt door de zoekmachine en beloond met een betere plek in de ranking.

Wij geven je een hapklaar online advies

The Online Group streeft ernaar om organisaties van een passend advies op het gebied van contentmarketing te voorzien. Denk je eraan om jouw kennis in te zetten om je doelgroep te bereiken, dan denken wij graag mee of nemen de contentproductie uit handen. Wij adviseren je graag welke informatie relevant is om te delen, welke contentvorm in dat geval het meest geschikt is en via welk kanaal en op welk moment de doelgroep het beste te bereiken is. Bekijk de diensten op onze website en neem vrijblijvend contact met ons op!

[zm_sh_btn iconset=’flat’ iconset_type=’circle’ icons=’facebook,twitter,linkedin,googlepluse,mail’]

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact