Content: essentieel bij online lead nurturing

  • 2 min. leestijd
  • 09 februari 2016

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk informatie over je klanten verzamelen. Hoe meer je over je doelgroep weet, hoe scherper je contentmarketing kunt inzetten om haar te bereiken en aan je te binden. Het produceren en delen van relevante content kan resulteren in een verbeterde klantrelatie en een verhoogde kans op nieuwe leads. Om online lead nurturing effectief in te zetten is het handig om dit te automatiseren. Denk aan mailings met relevante content als blogs en whitepapers. De kwaliteit van de content is hierbij van groot belang.

De kracht van marketing automation

Zoals hierboven al kort aangegeven: marketing automation maakt het mogelijk om content gesystematiseerd en gericht in te zetten. Tijdens dit proces worden er gegevens verzameld waarmee het digitaal profiel van de klant of prospect steeds completer wordt. Aan de hand van deze informatie kan de content geoptimaliseerd worden zodat het beter aansluit op de wensen en behoeften van de (potentiële) klant.

Contentmarketing en lead nurturing

Content is een essentiële factor voor online lead nurturing. Een goede manier om lead nurturing geautomatiseerd in te zetten is via de e-mail. Zo is het mogelijk om via e-mail regelmatig whitepapers en blogs te delen met relevante informatie voor de leads. Naast de verzorging van persoonlijke content voor de consument, is het ook van belang dat de communicatie aansluit bij de doelen van jouw organisatie.

Creëer persoonlijke content

Door middel van marketing automation kun je informatie winnen die het vereenvoudigt om persoonlijke content te maken en de frequentie van de communicatie te bepalen. Bijvoorbeeld: iemand die al klant is, zal eerder geïnteresseerd zijn in meer content van jouw bedrijf dan een prospect die nog in de oriëntatiefase zit. Het is belangrijk om dit verschil in de gaten te houden om een overkill aan informatie en irritatie bij een (potentiële) klant te voorkomen.

Marketing automation en online lead nurturing uitbesteden

The Online Group streeft ernaar om organisaties van een passend advies op het gebied van contentmarketing te voorzien. Veel bedrijven of organisaties hebben de tijd of expertise niet in huis om online lead nurturing effectief in te zetten. Daarnaast kan het lastig zijn om te onderzoeken welke informatie de doelgroep interessant vindt en via welk kanaal en op welk moment de content het beste kan worden verstuurd. The Online Group helpt bij de inzet van marketing automation en lead nurturing of neemt het gehele proces uit handen.

[zm_sh_btn iconset=’flat’ iconset_type=’circle’ icons=’facebook,twitter,linkedin,googlepluse,mail’]

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact