Combineer je contentmarketing met SEO

  • 2 min. leestijd
  • 01 juli 2016

Het internet wordt elke dag aangevuld met content. Om ervoor te zorgen dat jouw content gevonden wordt, is een goede combinatie van contentmarketing en SEO essentieel. De content op je website is namelijk niet goed vindbaar in zoekmachines als deze niet zoekmachine-geoptimaliseerd is, maar tegelijkertijd is goede content nodig om de zoekmachineresultaten te optimaliseren. Het één werkt dus niet zonder het ander.

Een optimale combinatie tussen contentmarketing en SEO

Om contentmarketing en SEO goed te kunnen combineren, is het belangrijk om het online zoekgedrag van jouw doelgroep goed voor ogen te hebben. Het is dus essentieel om zoekwoorden te identificeren en deze vervolgens te verwerken in je content.

Als je content wilt creëren die goed gevonden wordt, is het schrijven van blogs op frequente basis heel belangrijk. In een blog kunnen namelijk de zoekwoorden verwerkt worden die jouw doelgroep gebruikt om informatie te vinden op Google. Pas wel op dat je niet overdreven veel zoekwoorden gaat toepassen; daar is Google geen fan van. Verder kun je de vindbaarheid nog verder optimaliseren door zoekwoorden te gebruiken in titels, subtitels en namen van beelden.

Een andere manier om je SEO en contentmarketing te combineren, is door verschillende contentvormen te creëren. Het lijkt misschien een uitdaging om een video te maken als je hier geen ervaring mee hebt, maar Google geeft bonuspunten aan websites waarop verschillende contentvormen worden toegepast. Het hoeft niet gelijk te werken, dus experimenteer hier eerst gewoon eens mee.

SEO-tips van Google

Google heeft een aantal tips die je kunt gebruiken om de zoekmachineresultaten te optimaliseren door middel van content:

• Nuttig & informatief
Zorg ervoor dat jouw content nuttig is en aansluit op de behoeften van je doelgroep.

• Waardevol & relevant
Creëer content die waardevoller is dan wat op andere sites gedeeld wordt.

• Betrouwbaar
Toon de betrouwbaarheid van jouw content aan met links, citaten en recensies.

• Hoge kwaliteit
De inhoud van je content moet uniek en specifiek zijn. Bedenk dat je content produceert voor een specifieke groep en niet voor een massa.

• Aantrekkelijk
Maak de content aantrekkelijk door kleuren en afbeeldingen te gebruiken. Probeer ook fouten in de content te voorkomen.

Daarnaast is het raadzaam om kritisch te kijken naar de titels die je gebruikt. Wekken de titels interesse en geven ze (deels) antwoord op de vragen van je publiek? Door aandacht te geven aan dit soort kleine details, kun je met jouw content al veel beter scoren.

Wees geduldig

Er zijn genoeg slimme trucjes om ervoor te zorgen dat jouw content en SEO goed op elkaar aansluiten. Toch heeft het toepassen van deze trucjes vaak niet direct effect. Het duurt even voor je de positieve effecten van jouw SEO- en contentmarketingstrategie op gaat merken. Wees dus geduldig, want op de lange termijn gaat het je echt wat opleveren.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact